Slack, making your working life simpler, more pleasant and more productive

unnamed[2]Wie heeft er niet problemen met het overzicht bewaren tussen e-mail, dropbox, iMessage en al die andere communicatiemiddelen? Slack heeft dé oplossing. Slack is het nieuwe zakelijke communicatiemiddel, dat communicatiemiddelen koppelt als iMessage, sms, hangouts, e-mail, maar ook Dropbox en Soundcloud. De ideale software (verkrijgbaar voor IOS, Android, Mac en op Windows, Linux en Chrome) om contact te houden met collega’s en bestanden te delen.

Hoe is het ontstaan?

Slack is in augustus 2013 opgericht door Stewart Butterfield (medeoprichter van Flickr) en binnen 24 uur had het al 8.000 leden. Ongeveer een jaar later had het bedrijf 500.000 dagelijkse gebruikers, waren er 60.000 teams actief en werd het bedrijf gewaardeerd op €894 miljoen. Dit nadat Slack investeringen van totaal 60 miljoen had weten op te halen, van onder meer Google en Andreessen Horowitz.

 

Wat doet het?

Ten eerste zorgt Slack ervoor dat alle berichten (van onder andere e-mail, iMessage, etc.) op één plaats worden verzameld en per onderwerp worden gebundeld. De ‘belangrijke’ berichten kunnen met een ster aangegeven worden, zodat deze makkelijk terug te lezen zijn. Ook kunnen de berichten makkelijk teruggezocht worden, op recentheid, relevantie en met zoekopdrachten, tot 10.000 berichten.

Naast berichten bundelt Slack ook alle bestanden, van bijvoorbeeld Dropbox en Google Drive, per onderwerp. Ook hier zit een zoek functie op en daarnaast kunnen er vanaf Slack ook bestanden geüpload worden op bijvoorbeeld Dropbox.

Tot slot kunnen er ook onder andere twitterfeeds en RSS-feeds ingeladen worden in een chatkanaal.

Naast de chatfunctie, bestanden delen en feeds inladen, kan het ook gebruikt worden als persoonlijke opslagplaats/ cloud met 5 gigabyte.

slackWat kost het?

De basis software is gratis, maar de extra functionaliteiten zijn tegen betaling verkrijgbaar. Denk hierbij aan statistieken, onbeperkte geschiedenis en een oneindig aantal integraties.

De basis software heeft 5 gigabyte aan opslag , kan 10.000 berichten opslaan en er kunnen 5 externe diensten gekoppeld worden. Deze basis software is gratis. Wanneer de gebruiker de ‘normale’ software wil gebruiken, dan kost dit iets minder dan 8 euro per maand. Deze normale software houdt in dat de gebruiker 10 gigabyte aan opslag heeft, het archief volledig kan doorzoeken en er geen limiet is op externe diensten. Tot slot is er de ‘plus’ software. Deze software kost ongeveer 14 euro. Bij deze software heeft de gebruiker 20 gigabyte aan opslag.

Nog niet overtuigd? Verschillende teams van onder andere Apple, Facebook, Google en Twitter gebruiken het platform al!

Bronnen:

Breij, B. (2014, februari 13). Review: Slack is een geweldige zakelijke chat- en samenwerk-app voor desktop en mobiel . Opgeroepen op maart 14, 2015, van iCulture: http://www.iculture.nl/apps/review-slack-is-een-geweldige-zakelijke-chat-en-samenwerk-app-voor-desktop-en-mobiel/

Hoek, C. v. (2014, oktober 31). Zakelijk communicatieplatform Slack 1,12 miljard dollar waard. Opgeroepen op maart 14, 2015, van Nu.nl: http://www.nu.nl/internet/3917369/zakelijk-communicatieplatform-slack-112-miljard-dollar-waard.html

Lunden, I. (2013, augustus 14). Slack, The Newest Enterprise Social Network, Is The Latest Effort From Flickr Co-Founder Stewart Butterfield. Opgeroepen op maart 14, 2015, van Techcrunch: http://techcrunch.com/2013/08/14/say-hello-to-slack-the-newest-enterprise-social-network-and-the-latest-effort-from-flickr-co-founder-stewart-butterfields-tiny-speck/

One for the team. (2015, februari 12). Opgeroepen op maart 14, 2015, van Slackhq: http://slackhq.com/

Slack (software). (sd). Opgeroepen op maart 14, 2015, van Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Slack_(software)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s